Mijn Brink

Mijnbalansventilatie.nl

Balansventilatie is het evenveel afvoeren van vervuilde lucht als het aanvoeren van schone lucht. Door middel van een ventilator wordt de vervuilde lucht uit de badkamer, keuken en wc afgevoerd. In de slaapkamers en de huiskamer wordt schone, gefilterde lucht toegevoerd. Van de afgevoerde lucht wordt een deel van de warmte teruggewonnen (warmteterugwinning, wtw). Dit gebeurt door middel van een warmtewisselaar en scheelt ruim €200 per jaar op uw energierekening.

Waarom balansventilatie?
Zonder dat bewoners het weten ontstaan gezondheidsklachten door geen of onvoldoende ventilatie. Tijdens het koken en douchen moet goed geventileerd worden zodat schimmels, bacteriën, huisstofmijt en vocht geen kans meer kan krijgen. Door niet goed te ventileren kunnen gezondheidsklachten zoals allergieën, luchtwegirritaties en hoofdpijn ontstaan. Het openzetten van een raam is niet afdoende om deze vervuilde lucht af te voeren.

Wilt u meer weten? Kijk op mijnbalansventilatie.nl of neem contact met ons op via het contactformulier.


Mijnbalansventilatie.nl is een initiatief van de Kring HR Balansventilatie van de brancheorganisatie Vereniging Leveranciers Luchttechnische Apparaten (VLA).
Air 70.

Bekijk onze producten.

Lees verder

Download de BRINK service app voor uw gemak

Lees verder

Vind een installateur bij u in de buurt

Lees verder >