Brink Climate Systems

Informatie-(WTW)-filters

Informatie (WTW) filters

Brink-filters: onmisbaar onderdeel voor uw (WTW) installatie
Voor de aanvoer van schone lucht in uw huis is uw toestel uitgerust met een Brink-filter. Een ventilatiesysteem dat alleen lucht van buiten toevoert, zoals de Innoventus of de Sonair, heeft één filter dat de buitenlucht filtert voordat deze uw woning binnenkomt. Een WTW-systeem (ventilatietoestel met warmterugwinning), zoals een Flair of een Renovent, beschikt over een tweede filter (WTW-filter) dat de lucht reinigt die uit uw woning wordt afgevoerd. Dit is ter bescherming van uw toestel. Tegelijkertijd warmt een WTW-installatie de koude lucht van buiten indirect op. Zo krijgt u altijd verse, schone lucht in uw woning die direct op temperatuur is.
De kwalitatief hoogwaardige Brink WTW-filters verwijderen 95% van de stofdeeltjes, waaronder stuifmeel, sporen, haren, zand en textieldraden. De filters zijn niet moeilijk te vervangen. De speciale Brink fijnstoffilters verwijderen 99% van de allerkleinste stofdeeltjes.

Voor elke behoefte de juiste filter
Wij hebben voor elk toestel kwalitatief hoogwaardige Brink-filters. De lucht die van buiten wordt aangevoerd kan door twee typen filters gezuiverd worden. Een G-filter; het standaardfilter dat bij een normale stofbelasting wordt gebruikt en een fijnstoffilter (F-filter); deze verwijdert 99% van de stofdeeltjes en zorgt ervoor dat zelfs pollen, stuifmeel, schimmels en kiemen uit de lucht verdwijnen. Onze filters zijn daarom uitermate geschikt voor mensen met allergieën of luchtwegaandoeningen zoals astma.  

WTW onderhoud - Brink-filters schoonmaken
Voor een optimale werking van uw Brink-ventilatietoestel is het noodzakelijk dat u de Brink-filters regelmatig schoonmaakt. Vervuilde lucht wordt namelijk opgevangen in het filter.  In de eerste weken na oplevering van een nieuwbouwwoning raden we aan dit vaker te doen (afhankelijk van de belasting een keer per twee weken tot een keer per maand). Daarna volstaat het de Brink-filters eens per drie maanden schoon te maken. In het installatievoorschrift van uw ventilatietoestel leest u hoe u de filters moet schoonmaken. Reinigingsinstructies vindt u ook op onze website www.brinkclimatesystems.nl. Let er goed op dat de filters na het schoonmaken op de juiste plek teruggeschoven worden (verwissel ze niet en draai ze niet om).

WTW onderhoud - Brink-filters vervangen
De filters dienen minimaal één keer per jaar vervangen te worden. We raden mensen met luchtwegaandoeningen of allergieën aan om dit vaker te doen. In het installatievoorschrift dat bij uw toestel is geleverd, leest u hoe u de filters kunt vervangen. Deze vindt u ook op www.brinkclimatesystems.nl.
Het is belangrijk dat uw toestel regelmatig wordt gecontroleerd. We raden u aan om hiervoor  een onderhoudscontract af te sluiten met uw eigen installateur of een Brink-dealer.

Brink-filter aan vervanging toe? De Brink Service App geeft u een seintje
Met de Brink Service App krijgt u meer aanwijzingen over het onderhoud van uw WTW-installatie. In de app vindt u handige informatie zoals een geheugensteuntje wanneer een Brink-filter moet worden vervangen en een overzicht van veelgestelde vragen over uw WTW-systeem. Daarnaast kunt u een foutmelding van het toestel opzoeken en een storing in sommige gevallen zelf eenvoudig verhelpen. U kunt de Brink Service app gratis downloaden.

Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
Bij Brink doen wij onze uiterste best om uw WTW-filter snel te bezorgen. Indien u op werkdagen voor 14.00 uur bestelt is uw WTW-filter, mits op voorraad, de volgende dag al in huis. Direct een WTW-filter voor uw WTW-systeem bestellen? Zie voor het complete filter aanbod onze productpagina